Historie

Historie

Mark Stribos Interieurs vormt inmiddels de vierde generatie van meubelmakers en vormgevers. Het begint bij zijn overgrootvader ‘Neerke’ Stribos, die rond 1890 naast zijn café in de Beekstraat in Weert schitterend bewerkte woonwagens bouwt.

Neerkes zoon, bijgenaamd de ‘Plak’, volgt zijn vader op. De aandacht richt zich steeds meer op het bouwen van woningen en het bedrijf groeit uit tot vijfendertig medewerkers. Mark zijn vader houdt zich in de jaren van de wederopbouw na de tweede wereldoorlog niet alleen bezig met timmerwerk, maar richt zich ook op het ontwerpen van huizen. Van zijn hand stamt het eerste flatgebouw in Weert.

René Stribos overlijdt in 1980, waarna zijn oudste zoon de zaak aan de Wilhelminasingel in Weert nog zeven jaar draaiende houdt. In 1987 verdwijnt het bedrijf tijdelijk uit zicht, om in 1991 een geslaagde comeback te maken onder leiding van Mark Stribos (de jongste zoon van René).

Na het behalen van de benodigde papieren, is hij het die de machines weer onder het zeil vandaan haalt. Dankzij de vroegere klanten van zijn vader kan hij de draad weer oppakken en het bedrijf nieuw leven in blazen.

Het boeiende aan dit vak vind ik het voortdurende streven naar het perfecte werkstuk, zowel bij moderne ontwerpen als authentiek meubel- en timmerwerk.
Het geeft elke keer weer veel voldoening om de wensen van mijn opdrachtgevers, zowel particulieren als bedrijven, te verwezenlijken. Of het nu gaat om een demontabele hoogglans toog, het in oude glorie herstellen van ramen of een modern bureau zonder één haakse hoek, aan de kwaliteit doe ik geen concessies.

Verder geldt: kan niet, bestaat niet…….